Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αλέξανδρος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 31: Γραμμή 31:
 
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
  
Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
+
*Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
+
*Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
+
*Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  
Αμυλόζη: 24-25%
+
*Αμυλόζη: 24-25%
  
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για
+
*Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
+
  
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]

Αναθεώρηση της 13:14, 24 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 80-85 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενη

διακλαδισμένη

  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση

μήκος/πλάτος 3,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος

140 ημέρες)

  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  • Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
  • Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 24-25%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)