Ποικιλία Δήμητρα

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:06, 25 Φεβρουαρίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Ύψος: 87-92 εκ.

Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)

Αδέλφωμα: Μέτριο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Ανθεκτική

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική

Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.

Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%

Αμυλόζη: 18-19%

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)