Ποικιλία αραχίδας Spanish

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:24, 9 Οκτωβρίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ισπανικά τύπου φιστίκια που έχουν μικρότερους πυρήνες και καλύπτονται με μια κοκκινωπή-καφέ επιδερμίδα. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε προϊόντα με καραμελωμένα φυστίκια, με σημαντικές ποσότητες όμως να χρησιμοποιούνται στο εμπόριο ως καρποί με κέλυφος (ως ξηρός καρπός) αλλά και για την παραγωγή φυστικοβούτυρου. Η ποικιλία αυτή έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε έλαιο από τους άλλους τύπους των αραχίδων το οποίο είναι πλεονεκτικό όταν επεξεργάζεται για έλαιο. Τα φυτά αυτά καλλιεργούνται κυρίως στην Οκλαχόμα και στο Τέξας.