Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή αγγουριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Ξεκινάει περίπου 2-3 μήνες μετά τη σπορά και διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Ο Αγγούρι|καρπό...')
 
 
(3 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ξεκινάει περίπου 2-3 μήνες μετά τη σπορά και διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Ο [[Αγγούρι|καρπός]] συγκομίζεται άγουρος και το κριτήριο της συγκομιδής είναι το μέγεθός του. Στις μεγαλόκαρπες [[Ποικιλίες αγγουριάς|ποικιλίες]] η συγκομιδή γίνεται όταν αποκτήσει μήκος μεγαλύτερο από 25-30cm ενώ στις μικρόκαρπες όταν το μήκος του είναι περίπου 10-15cm. Η συχνότητα συγκομιδής εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και γίνεται συνήθως κάθε 2-3 ημέρες. Οι αποδόσεις κυμαίνονται στους 2-4 τόνους/στρέμμα στις υπαίθριες [[Καλλιέργεια αγγουριάς|καλλιέργειες]] και στους 8-12 στις [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|θερμοκηπιακές]] ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 20 τόνους/στρέμμα.
+
Ξεκινάει περίπου 2-3 μήνες μετά τη σπορά και διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Ο [[Αγγούρι|καρπός]] συγκομίζεται άγουρος και το κριτήριο της συγκομιδής είναι το μέγεθός του. Στις μεγαλόκαρπες [[Ποικιλίες αγγουριάς|ποικιλίες]] η συγκομιδή γίνεται όταν αποκτήσει μήκος μεγαλύτερο από 25-30cm ενώ στις μικρόκαρπες όταν το μήκος του είναι περίπου 10-15cm. Η συχνότητα συγκομιδής εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και γίνεται συνήθως κάθε 2-3 ημέρες. Οι αποδόσεις κυμαίνονται στους 2-4 τόνους/στρέμμα στις υπαίθριες [[Καλλιέργεια αγγουριάς|καλλιέργειες]] και στους 8-12 στις [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|θερμοκηπιακές]] ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 20 τόνους/στρέμμα.<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"/>
  
[[σχετίζεται με::Αγγουριά| ]]
+
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Αγγουριά| ?has link}} Λαχανοκομία - Αγγουριά]</ref>
 +
</references>
 +
 
 +
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αγγουριάς| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
+
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:55, 9 Ιουλίου 2015

Ξεκινάει περίπου 2-3 μήνες μετά τη σπορά και διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Ο καρπός συγκομίζεται άγουρος και το κριτήριο της συγκομιδής είναι το μέγεθός του. Στις μεγαλόκαρπες ποικιλίες η συγκομιδή γίνεται όταν αποκτήσει μήκος μεγαλύτερο από 25-30cm ενώ στις μικρόκαρπες όταν το μήκος του είναι περίπου 10-15cm. Η συχνότητα συγκομιδής εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και γίνεται συνήθως κάθε 2-3 ημέρες. Οι αποδόσεις κυμαίνονται στους 2-4 τόνους/στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και στους 8-12 στις θερμοκηπιακές ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 20 τόνους/στρέμμα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Λαχανοκομία - Αγγουριά