Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση αβοκάντο"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι [[Ωρίμανση αβοκάντο|ώριμοι]] [[Αβοκάντο προϊόν|καρποί]] μπορούν να συντηρηθούν πάνω στο [[Αβοκάντο φυτό|δέντρο]] για αρκετούς μήνες. Οι καρποί παραμένουν σκληροί όσο χρόνο παραμένουν πάνω στο δέντρο και μαλακώνουν μόνο μετά τη [[Συγκομιδή αβοκάντο|συγκομιδή]]. Οι ώριμοι καρποί του αβοκάντο, αν και σκληροί, μωλωπίζονται εύκολα και πρέπει να δέχονται προσεκτικούς χειρισμούς. Οι καρποί της [[Ποικιλία αβοκάντο Fuerte|ποικιλίας Fuerte]] μπορεί να διατηρηθούν για ένα μήνα σε ψυκτικό θάλαμο με θερμοκρασία 7<sup>o</sup>C, οι δε των άλλων [[Ποικιλίες αβοκάντο|ποικιλιών]] στους 4,5<sup>o</sup>C. Οι καρποί μαλακώνουν σε θερμοκρασία δωματίου, το δε μαλάκωμα αυτών μπορεί να επισπευσθεί δια περιτυλίξεώς τους σε χαρτί αλουμινίου. Οι ώριμοι, μαλακοί καρποί, μπορεί να διατηρηθούν πάνω από 2 μήνες στους 2<sup>o</sup>C, αλλά πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά την έξοδό τους από τον ψυκτικό θάλαμο.   
+
Οι [[Ωρίμανση αβοκάντο|ώριμοι]] [[Αβοκάντο προϊόν|καρποί]] μπορούν να συντηρηθούν πάνω στο [[Αβοκάντο φυτό|δέντρο]] για αρκετούς μήνες. Οι καρποί παραμένουν σκληροί όσο χρόνο παραμένουν πάνω στο δέντρο και μαλακώνουν μόνο μετά τη [[Συγκομιδή αβοκάντο|συγκομιδή]]. Οι ώριμοι καρποί του αβοκάντο, αν και σκληροί, μωλωπίζονται εύκολα και πρέπει να δέχονται προσεκτικούς χειρισμούς. Οι καρποί της [[Ποικιλία αβοκάντο Fuerte|ποικιλίας Fuerte]] μπορεί να διατηρηθούν για ένα μήνα σε ψυκτικό θάλαμο με θερμοκρασία 7<sup>o</sup>C, οι δε των άλλων [[Ποικιλίες αβοκάντο|ποικιλιών]] στους 4,5<sup>o</sup>C. Οι καρποί μαλακώνουν σε θερμοκρασία δωματίου, το δε μαλάκωμα αυτών μπορεί να επισπευσθεί δια περιτυλίξεώς τους σε χαρτί αλουμινίου. Οι ώριμοι, μαλακοί καρποί, μπορεί να διατηρηθούν πάνω από 2 μήνες στους 2<sup>o</sup>C, αλλά πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά την έξοδό τους από τον ψυκτικό θάλαμο.<ref name="Ειδική δενδροκομία"/>  
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική δενδροκομία"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Αβοκάντο προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Αβοκάντο προϊόν| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:01, 21 Ιουλίου 2015

Οι ώριμοι καρποί μπορούν να συντηρηθούν πάνω στο δέντρο για αρκετούς μήνες. Οι καρποί παραμένουν σκληροί όσο χρόνο παραμένουν πάνω στο δέντρο και μαλακώνουν μόνο μετά τη συγκομιδή. Οι ώριμοι καρποί του αβοκάντο, αν και σκληροί, μωλωπίζονται εύκολα και πρέπει να δέχονται προσεκτικούς χειρισμούς. Οι καρποί της ποικιλίας Fuerte μπορεί να διατηρηθούν για ένα μήνα σε ψυκτικό θάλαμο με θερμοκρασία 7oC, οι δε των άλλων ποικιλιών στους 4,5oC. Οι καρποί μαλακώνουν σε θερμοκρασία δωματίου, το δε μαλάκωμα αυτών μπορεί να επισπευσθεί δια περιτυλίξεώς τους σε χαρτί αλουμινίου. Οι ώριμοι, μαλακοί καρποί, μπορεί να διατηρηθούν πάνω από 2 μήνες στους 2oC, αλλά πρέπει να καταναλώνονται αμέσως μετά την έξοδό τους από τον ψυκτικό θάλαμο.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.