Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ροδάκινων"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
  
 
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]]
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:43, 9 Ιουλίου 2013

Η καλλιέργεια της ροδακινιάς παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα ροδάκινα, αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας, περίπου στους 0oC και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0oC αμέσως μετά τη συγκομιδή, γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.