Κονσερβοποιήσιμη ποικιλία ροδακινιάς Vivian

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:05, 28 Φεβρουαρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό. Ο φλοιός της είναι κίτρινος με κόκκινο-ιώδες επίχρωμα, που καλύπτει μικρό μέρος της επιφάνειας του καρπού. Η σάρκα είναι χρυσοκίτρινη, γευστική και αρωματική. Ωριμάζει κατά τα τέλη Ιουλίου. Σαν δένδρο είναι ζωηρή και μέτρια παραγωγική. Χρειάζεται αραίωμα καρπών. Θεωρείται ποικιλία καλής ποιότητας και κατάλληλη για κονσερβοποίηση.