Ισπανικές ποικιλίες ροδιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Blanca

Ωριμάζει τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Έχει καρπούς μετρίου μεγέθους. Ο φλοιός των καρπών της είναι λείος, τα καρπίδιά της είναι κόκκινα, χυμώδεις και με γλυκιά γεύση.

Dultse colorada

Η ποικιλία αυτή ωριμάζει τον Οκτώβριο. Έχει καρπούς ογκώδεις, με λείο και λεπτό φλοιό, το οποίο παίρνει κόκκινο χρώμα στα τμήματα εκείνα της επιφάνειας του φλοιού που δέχονται άμεσα το ηλιακό φως. Τα καρπίδιά της είναι μεγάλα και κόκκινα.

Cagin

Ωριμάζει τον Οκτώβριο. Οι καρποί της είναι μεγάλου μεγέθους με χρωματιστό φλοιό. Τα καρπίδιά της είναι μικρά, κόκκινα και έντονα όξινα, με σκληρά σπέρματα. Ποικιλία κατάλληλη για παρασκευή χυμών και γρεναδίνης.

Pignonenca

Η ποικιλία αυτή έχει μεγάλους χρωματιστούς καρπούς, με κόκκινα καρπίδια, που είναι ανθεκτικοί στις μεταφορές και τη διατήρησή τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Valenciana

Η ποικιλία αυτή συγκομίζεται τον Αύγουστο, με λίγα εγκαύματα από τον ήλιο και μικρό κίνδυνο προσβολής από τα έντομα ή τον άσχημο καιρό. Είναι χαμηλής απόδοσης και ποιότητας εξωτερικών χαρακτηριστικών, ενώ έχει και μικρό μέγεθος.

Mollar de elche

Η ποικιλία αυτή συγκομίζεται τέλη Σεπτέμβρη με μέσα Νοέμβρη. Παρουσιάζει εγκαύματα από τον ήλιο και σχισίματα φλοιού, αλλά έχει πολύ καλές αποδόσεις, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά, οι καρποί είναι μεγάλου μεγέθους, είναι πολύ αποδεκτή από τον καταναλωτή και θεωρείται η πιο εμπορική ποικιλία στη Δυτική Ευρώπη.

Agridulce de ojos 4

Είναι ποικιλία αυτή έχει μέσο βάρος καρπού 524gr, με κόκκινα καρπίδια και σκληρά σπέρματα. Έχει γλυκόπικρη γεύση με μέτρια οξύτητα.

Borde de albatera

Είναι ποικιλία με μέσο βάρος καρπού 370gr, με καρπίδια βαθύ κόκκινα και σκληρά σπέρματα. Έχει πικρή γεύση και υψηλή οξύτητα.

Mollar de elche 15

Είναι ποικιλία με μέσο βάρος καρπού 272gr, με καρπίδια βαθύ κόκκινα και μαλακά σπέρματα. Έχει γλυκιά γεύση και χαμηλή οξύτητα.

Mollar de orihuela

Είναι ποικιλία με μέσο βάρος καρπού 414gr, με καρπίδια χρώματος ροζ-κόκκινα με μαλακά σπέρματα. Έχει γλυκιά γεύση και χαμηλή οξύτητα.

Pinon tierno de ojos 9

Είναι ποικιλία με μέσο βάρος καρπού 405gr, με καρπίδια χρώματος ροζ-κόκκινα με μαλακά σπέρματα. Έχει γλυκιά γεύση και χαμηλή οξύτητα.