Κινέζικες ποικιλίες ροδιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Mudanhua

Είναι ποικιλία που φέρει καρπούς υψηλής ποιότητας, με ροζ-κόκκινα χυμώδη καρπίδια και άνθη είναι διπλά λαμπερά με κόκκινα πέταλα.

Hongmanaozi

Ιδιαιτέρως παραγωγική ποικιλία και ανθεκτική σε κάποιες ασθένειες, με σκληρότητα των σπερμάτων της να είναι 3,56Kg/cm2.

Taihanghong

Η ποικιλία αυτή είναι καρπός μεγάλου μεγέθους με 625gr με ροζ-κόκκινα καρπίδια. Ωριμάζει νωρίς και είναι πολύ εύγευστη. Μπορεί να αποθηκευτεί ικανοποιητικά για πάνω από 3 μήνες. Η απόδοσή της είναι 27,5 - 32 τόννους ανά εκτάριο.

Yushiliu 4

Πολύ εύγεστη ποικιλία, με υψηλή προσαρμοστικότητα και γυαλιστερό κόκκινο φλοιό. Έχει καρπίδια μεγάλα, ροζ-κόκκινου χρώματος και γλυκιάς γεύσης.

Mengliaihong

Είναι ποικιλία με μικρούς και συμπαγείς καρποί με μαλακά σπέρματα. Ο φλοιός είναι λαμπερού κόκκινου χρώματος. Μπαίνει νωρίς σε παραγωγή, καθώς το 2o χρόνο παράγει 13kg ανά δέντρο. Είναι ανθεκτική και στο σχίσιμο των καρπών.

Zaoxuan 018

Είναι ποικιλία με καρπό βάρους 520-680gr. O φλοιός είναι λαμπερού κόκκινου χρώματος και τα καρπίδια ροζ-κόκκινου χρώματος.

Zaoxuan 027

Είναι ποικιλία με καρπό βάρους 600-740gr. O φλοιός είναι ερυθρού χρώματος και τα καρπίδια είναι λαμπερά μεγάλου κόκκινου χρώματος.

Taishan dahongshiliou

Είναι ποικιλία εύρωστη, υψηλής απόδοσης, είναι ανθεκτική στην ξηρασία και στο σχίσιμο των καρπών. Ο φλοιός είναι λαμπερός κόκκινος, τα καρπίδια είναι κόκκινα, χυμώδη με μαλακά σπέρματα.

Huashu dahongshiliou

Η ποικιλία αυτή παράγει καρπούς 3 φορές το χρόνο με μεσό βάρος καρπών 189, 133 και 66Kg αντίστοιχα. Ο φλοιός είναι κόκκινος και τα καρπίδια ροζ.

Linxuan 8

Πρώϊμη λευκή ποικιλία με μεγάλους καρπούς 330gr και μαλακά σπέρματα.

Lintong 14

Είναι όψιμη ποικιλία με μεγάλους καρπούς 370gr, με κόκκινο φλοιό και κόκκινα καρπίδια.

Baiyushizi

Είναι ποικιλία που μπορεί να αποθηκευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει μεγάλους καρπούς με βάρος 469gr, με λευκό φλοιό.

Qingpiruanzi

Ποικιλία με μεγάλους καρπούς με λεπτό κόκκινο φλοιό και όμορφη εμφάνιση. Τα καρπίδια είναι ροζ χυμώδη με μαλακά σπέρματα. Η ογκομετρούμενη οξύτητα αυτής της ποικιλίας είναι 0,98%.