Ποικιλίες καρπουζιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Early crimara F1

Ποικιλία καρπουζιάς Early crimara F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο, σχήματος οβάλ. Έχει εξαιρετική ποιότητα καρπού και υψηλή παραγωγικότητα. Ο καρπός που παράγεται είναι κόκκινου έντονου χρώματος και έχει μια πολύ γλυκιά γεύση. Το φυτό έχει πλούσιο φύλλωμα, που παρέχει επαρκή προστασία στους καρπούς απ’ τον ήλιο. Είναι κατάλληλο τόσο για υπαίθρια καλλιέργεια, όσο και για πρώιμη θερμοκηπιακή.

Early samanta F1

Ποικιλία καρπουζιάς Early samanta F1

Πρώιμη παραγωγή, με βάρος καρπού 11-14 Kg. Το χρώμα του φλοιού είναι γυαλιστερό, με χοντρές ρίγες σκούρου πράσινου χρώματος, που του προσδίδουν μια πολύ ελκυστική εμφάνιση. Παράγει καρπούς, εξαιρετικoύ κόκκινου χρώματος, με λίγα σπόρια και πολύ καλής γεύσης. Αποτελεί άριστη λύση για την υπό κάλυψη καλλιέργεια των πρώιμων περιοχών και για εξαγωγή.

Samanta F1

Ποικιλία καρπουζιάς Samanta F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο, με μέσο βάρος καρπού 13-16 kg. Το φυτό που παράγεται είναι πολύ εύρωστο με φύλλωμα καλής ανάπτυξης που καλύπτει άριστα τους καρπούς. Ο καρπός που παράγεται είναι γυαλιστερός και έχει μεγάλες ρίγες σκούρου πράσινου χρώματος. Το χρώμα της σάρκας είναι έντονου κόκκινου χρώματος και έχει γλυκιά και πολύ καλή γεύση. Το υβρίδιο αυτό συνδυάζει την πολύ καλή εξωτερική εμφάνιση και την ομοιομορφία των καρπών.

Maradiso F1

Ποικιλία καρπουζιάς Maradiso F1

Μεσοόψιμο υβρίδιο τύπου στην κλάση του υβριδίου Samanta F1. Το φυτό που παράγεται είναι ζωηρό και το φύλλωμά του καλύπτει καλά τους καρπούς. Ο καρπός του είναι κυλινδρικός, ελαφρώς πιο επιμήκης από το τυπικό οβάλ σχήμα με ρίγες ανοιχτού πράσινου χρώματος και βάρος 14-20 Kg. Έχει σάρκα έντονου κόκκινου χρώματος και πολύ γλυκιά γεύση εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα.

Prismatica F1

Ποικιλία καρπουζιάς Prismatica F1

Μεσοόψιμο υβρίδιο σχήματος οβάλ που παράγει καρπούς με λαμπερό εξωτερικό χρώμα και πλατιά πράσινη ρίγα. Το φύλλωμα του φυτού είναι ζωηρό και καλύπτει πολύ καλά του καρπούς. Ο καρπός εσωτερικά στην πλήρη ωρίμανση αποκτά ένα χρώμα έντονο κόκκινο και το βάρος του είναι από 12-15 kg. Το κύριο χαρακτηριστικό του υβριδίου είναι η εντυπωσιακή εμφάνισή του.

Vindex F1

Ποικιλία καρπουζιάς Vindex F1

Το υβρίδιο αυτό είναι ένα οβάλ καρπούζι μεγάλου μεγέθους με σάρκα πολύ σκούρα κόκκινη και εξαιρετικά καλή γεύση λόγω του μεγάλου ποσοστού σακχάρων. Το φυτό είναι αρκετά ζωηρό και ταυτίζεται εύκολα με όλα τα υποκείμενα. Το βάρος των καρπών είναι 10-12 kg και το σχήμα είναι ομοιόμορφο με σκούρες πράσινες ρίγες. Κατάλληλο για καλλιέργεια υπό κάλυψη αλλά και υπαίθρια. Παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στο φουζάριο. Εξαιρετικό για παραγωγή πρώτης ποιότητος καρπών για την πρώιμη καλλιέργεια.

Charleston grey

Ποικιλία καρπουζιάς Charleston grey

Μεσοπρώιμη ποικιλία με σχήμα βαρέλας. Ο καρπός που παράγεται είναι ανοιχτοπράσινου χρώματος και η σάρκα λαμπερού κόκκινου χρώματος βάρους 13-16 kg. Ανθεκτικό στην ανθράκωση.

Crimson sweet

Ποικιλία καρπουζιάς Crimson sweet

Πρόκειται για την πιο διαδεδομένη καλλιεργούμενη ποικιλία στην Ελλάδα η οποία είναι ιδιαίτερα παραγωγική και δίνει καρπούς ριγωτούς, σχήματος στρογγυλού προς οβάλ, βάρους 12-15 κιλών. Κατάλληλη για μεταφορές, με ανθεκτικότητα στην ανθράκωση.

Sugar baby

Ποικιλία καρπουζιάς Sugar baby

Πρώιμη ποικιλία με καρπό στρογγυλό, βάρους 3-5 Kg, χρώματος σκούρου πράσινου (σχεδόν μαύρου) και πολύ γλυκό. Ανθεκτικό στις μεταφορές.

Esmeralda F1

Ποικιλία καρπουζιάς Esmeralda F1

Πρώιμο μίνι υβρίδιο, που δίνει καρπούς βάρους περίπου 5 Kg. Το φυτό που παράγεται είναι πολύ εύρωστο με πλούσιο σκούρο φύλλωμα που καλύπτει πολύ καλά τους καρπούς. Ο καρπός του είναι στρογγυλός με σκούρο πράσινο χρώμα ρίγας, γενικά πιο σκούρο από την εμφάνιση του Crimson sweet. Η σάρκα του είναι έντονου κόκκινου χρώματος με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα που προσδίδει άριστη γεύση. Το υβρίδιο είναι ιδανικό για συσκευασία σε χαρτοκιβώτια καθώς οι καρποί παρουσιάζουν ομοιομορφία σε σχήμα και μέγεθος. Γενικά τα κύρια πλεονεκτήματα του είναι η πολύ υψηλή παραγωγικότητα, η ομοιομορφία του μεγέθους, η μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα και η αντοχή στις μεταφορές, γι’αυτό αποτελεί ιδανική λύση για τα super markets.

Ingrid F1

Ποικιλία καρπουζιάς Ingrid F1

Εξαιρετικό υπέρ πρώιμο mini καρπούζι τύπου dragon (στρογγυλό) ανοιχτοπράσινο με λεπτή κατσαρή σκουρόχρωμη ρίγα και μέσο βάρος καρπού 3-6 Kg. Το εσωτερικό χρώμα είναι έντονο κόκκινο με λίγα σπόρια μαύρου χρώματος. Δεν είναι άσπερμο και έτσι η καλλιέργειά του είναι πανομοιότυπη με αυτή του μεγάλου καρπουζιού. Διακρίνεται για την εξαιρετική του γεύση και το έντονο άρωμά του.

Baron F1

Ποικιλία καρπουζιάς Baron F1

Υπερπρώιμο καρπούζι στρογγυλού σχήματος. Έχει εξαιρετική ποιότητα καρπού και υψηλή παραγωγικότητα, ενώ το βάρος υπολογίζεται στα 10-12 kg.

Sunfresh F1

Ποικιλία καρπουζιάς Sunfresh F1

Πρώιμο καρπούζι οβάλ σχήματος. Οι καρποί είναι ομοιόμορφοι βάρους 8-12kg. Η σάρκα είναι σκούρου κόκκινου χρώματος, εξαιρετικά γευστική, ενώ ο φλοιός είναι γυαλιστερός, μέτριου πάχους (κατάλληλο για μεταφορές). Στο υβρίδιο αυτό εμαφνίζεται μέτρια παρουσία σπόρων.

Byblos F1

Ποικιλία καρπουζιάς Byblos F1

Υπερπρώιμο μικρόκαρπο καρπούζι στρογγυλού σχήματος. Το φυτό είναι μέτριας ευρωστίας και οι καρποί είναι βάρους 3-5 kg. Η σάρκα είναι ελκυστικού κόκκινου χρώματος, τραγανή με εξαιρετική γεύση. Παρουσιάζεται μέτρια παρουσία σπόρων. Συστήνεται πυκνότερη φύτευση σε σχέση με τα μεγαλόκαρπα καρπούζια.

Cleopatra F1

Ποικιλία καρπουζιάς Cleopatra F1

Μεσοπρώιμο καρπούζι κυλινδρικού σχήματος. Παρουσιάζεται ομοιομορφία στους καρπούς με βάρος 10-14kg. Η σάρκα είναι συνεκτική, σκούρου κόκκινου χρώματος, εξαιρετικά γευστική. Ο φλοιός είναι γυαλιστερός, μέτριου πάχους (κατάλληλο για μεταφορές), ενώ παρουσιάζεται μέτρια παρουσία σπόρων.

Galaxy

Ποικιλία καρπουζιάς Galaxy

Μεσοπρώιμη ποικιλία καρπουζιού, ο καρπός είναι στρογγυλός με βάρος 12-15 kg. Η σάρκα είναι κόκκινη, τραγανή με ωραία γλυκιά γεύση και παρουσιάζει αντοχή στις μεταφορές.

Allstar F1

Άριστη συμβατότητα με όλα σχεδόν τα εμπορικά υβρίδια καρπουζιάς και πεπονιάς. Χρησιμοποιώντας το Allstar F1 ως υποκείμενο παράγουμε εμβολιασμένα φυτά καρπουζιάς/πεπονιάς με δυνατό ριζικό σύστημα και ισορροπημένης ευρωστίας. Δίνει πρωίμιση στην παραγωγή σε σχέση με άλλα υβρίδια C. maxima x C. moschata. Ενδείκνυται κυρίως για χωράφια αμμώδη ή φτωχά σε θρεπτικά στοιχεία ή ακόμα για εξαντλημένα χωράφια (που καλλιεργούνται συνεχώς με καρπούζι/πεπόνι για πολλά χρόνια).

Carla

Ποικιλία καρπουζιάς Carla

Μεσόκαρπο υβρίδιο καρπουζιού με μέσο βάρος 3,5-5 kg και με υψηλή ομοιομορφία μεγέθους και σχήματος. Έχει βαθυκόκκινη σάρκα με σπόρους μετρίου μεγέθους. Yψηλά brix >11 και εξαιρετική γλυκιά γεύση, κατάλληλο για πρώϊμες και όψιμες Φυτεύσεις. Ιδανική λύση και για τυποποίηση σε χαρτοκιβώτιο. Παρουσιάζει αντοχή σε ανθράκωση και φουζαρίωση

Crimson tide

Ποικιλία καρπουζιάς Crimson tide

Χαρακτηριστική πρωιμότητα. Από τα πιο δημοφιλή υβρίδια στις παραμεσόγειες χώρες. Ομοιόμορφο, σταθερό σχήμα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλότερων θερμοκρασιών. Η σάρκα είναι συμπαγής, βαθυκόκκινη και με πολύ καλή γεύση. Παρουσιάζει υψηλή και συγκεντρωμένη παραγωγή. Το σχήμα είναι ομοιόμορφο (οβάλ) και μέσο βάρος 9-12 kg. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στο φουζάριο και στην ανθράκωση.

Celebration

Ποικιλία καρπουζιάς Celebration

Πρώιμο υβρίδιο, κυλινδρικού σχήματος με γυαλιστερό φλοιό και ομοιόμορφες ρίγες. Η σάρκα είναι κόκκινη, με πολύ γλυκιά γεύση, χωρίς ίνες και ομοιόμορφου μέσου βάρους 11–14 kg. Εξαιρετική ομοιομορφία του σχήματος και του μεγέθους των καρπών και μεγάλη αντοχή στη μεταφορά.

Prosfera

Ποικιλία καρπουζιάς Prosfera

Υπερπρώιμο υβρίδιο με ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα καρπών και μέσο βάρος 7-10 kg. Γυαλιστερός ελκυστικός φλοιός με σάρκα συνεκτική, με ελκυστικό κόκκινο χρώμα. Παρουσιάζει υψηλό βαθμό σακχάρων (Brix >11) και είναι κατάλληλο για πρώϊμες φυτεύσεις σε θερμοκήπια και πλαστικά τούνελ χαμηλής κάλυψης.

Blue ribbon

Ποικιλία καρπουζιάς Blue ribbon

Μεσοπρώϊμη - όψιμη, με καρπό επιμήκη, μεγάλου μεγέθους, εξωτερικά ανοιχτό πράσινο χρώμα με βαθυπράσινες ραβδώσεις και εσωτερικό χρώμα σάρκας κόκκινο.

Charleston gray

Ποικιλία καρπουζιάς Charleston gray

Μεσοπρώϊμη, επιμήκης καρπός, μεγάλου μεγέθους (10 - 15kg), εξωτερικά ο καρπός έχει ανοιχτό ασπροπράσινο χρώμα, με λεπτές σκουροπράσινες γραμμές. Η σάρκα έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.

Crisby F1

Ποικιλία καρπουζιάς Crisby F1

Φυτό μέτριας ζωηρότητας, με αρκετό φύλλωμα πολύ πρώϊμο με αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες με ή χωρίς εμβολιασμό κατάλληλο για καλλιέργεια σε θερμοκήπια, χαμηλά σκέπαστρα και υπαίθριες καλλιέργειες. Καρπός σφαιρικός - ωοειδής τυπου "Crimson sweet" με φλούδα ταινιωτή μετρίου πάχους και με μέσο βάρος καρπού 7 - 10kg. Σάρκα τραγανή, γλυκιά με βαθύ κόκκινο χρώμα και με μικρούς μαύρους σπόρους. Καρπός κατάλληλος για εξαγωγή και για την ντόπια αγορά. Αντέχει στις μεταφορές.

Dumara F1

Ποικιλία καρπουζιάς Dumara F1

Φυτό ζωηρής ανάπτυξης με πλούσιο φύλλωμα και με μεγάλη παραγωγική περίοδο, μέσης πρωϊμότητας ή και όψιμο κατάλληλο για εμβολιασμούς σε ανθεκτικά υποκείμενα και για καλλιέργεια σε χαμηλά σκέπαστρα και υπαίθριες καλλιέργειες. Ανεκτικό στο φουζάριο. Ο καρπός είναι επιμήκης μέσου βάρους 10 - 15Kg με σάρκα τραγανή, γλυκιά και μικρό αριθμό σπερμάτων. Αντέχει στις μεταφορές και είναι κατάλληλη ποικιλία για εξαγωγές και την ντόπια αγορά.

Obla F1

Ποικιλία καρπουζιάς Obla F1

Είναι υβρίδιο τύπου "Crimson sweet", μεσοπρώιμο, παραγωγικό, ανθεκτικό στην ανθράκωση και τη φουζαρίωση. Οι καρποί είναι ομοιόμορφοι, με χρώμα σάρκας βαθύ κόκκινο, γλυκιά γεύση χωρίς ίνες. Το μέσο βάρος του καρπού είναι 12Kg και διατηρεί τα χαρακτηριστικά του για αρκετό χρονικό διάστημα μετά τη συγκομιδή.

Jupiter

Ποικιλία καρπουζιάς Jupiter

Άσπερμη ποικιλία του τύπου "Sugar baby". Ωριμάζει τους καρπούς σε 6 εβδομάδες μετά την άνθηση. Ο καρπός είναι σφαιρικός με βαθύ πράσινο χρώμα εξωτερικά και βαθύ κόκκινο χρώμα εσωτερικά, μέσου βάρους 6Kg. Απαιτείται επικονιαστής σε ποσοστό 10%.

[1], [2], [3], [4], [5], [6]

Βιβλιογραφία

  1. Ποικιλίες καρπουζιάς
  2. Ποικιλίες καρπουζιάς2
  3. Ποικιλία καρπουζιάς Carla
  4. Ποικιλία καρπουζιάς Celebration
  5. Ποικιλία καρπουζιάς Crimson Tide
  6. Ποικιλία καρπουζιάς Prosfera