Ποικιλίες κουνουπιδιού

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Snowball A

Ποικιλία κουνουπιδιού Snowball A

Πρώιμη ποικιλία εξαιρετικής ποιότητος, για παραγωγή αρχές φθινοπώρου, που δίνει ομοιόμορφα κεφάλια 55-60 ημέρες από τη φύτευση. Το φυτό είναι εύρωστο, μέσης ανάπτυξης, με σφιχτό άσπρο και λείο κεφάλι, του οποίου η διάμετρος είναι περίπου 20cm.


Early snowball

Ποικιλία κουνουπιδιού Early snowball

Πρώιμη ποικιλία 75 ημερών με πολύ καλής ποιότητας κεφαλές και καλή κάλυψη από το πυκνό φύλλωμα. Ιδανική για καλλιέργεια το καλοκαίρι.


Erfurter

Ποικιλία κουνουπιδιού Erfurter

Πρώιμη ποικιλία 70-80 ημερών με εξαιρετικής ποιότητος κεφάλι για παραγωγή αρχές φθινοπώρου. Ανθεκτική στη ζέστη.


Snowball X

Ποικιλία κουνουπιδιού Snowball X

Μεσοπρώιμη ποικιλία 65-68 ημερών από την φύτευση. Το φυτό είναι εύρωστο με ζωηρή ανάπτυξη και κεφάλι μεγάλο, σφιχτό και κατάλευκο, του οποίου η διάμετρος είναι περίπου 20cm.


Snowball Y

Ποικιλία κουνουπιδιού Snowball Y

Mεσοόψιμη ποικιλία 75 ημερών από τη φύτευση. Το φυτό είναι εύρωστο με πλούσια βλάστηση που δίνει κεφάλι μεγάλο, λευκό, καλής ποιότητος του οποίου η διάμετρος είναι περίπου 20cm.


Abruzzi F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Abruzzi F1

Υβρίδιο μεγάλου κύκλου 210-230 ημερών, κατάλληλο για συγκομιδή μέσα Απριλίου. Το φυτό που παράγεται είναι ζωηρό, όρθιας ανάπτυξης, με κεφαλές στρογγυλές, ομοιόμορφες που διατηρούν την ποιότητά τους και μετά τη συγκομιδή. Η κάλυψη της κεφαλής είναι πολύ καλή.


Appia F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Appia F1

Υβρίδιο 140 ημερών. H σπορά γίνεται τέλος Ιουνίου και η συγκομιδή από μέσα Δεκεμβρίου έως αρχές Ιανουαρίου. Έχει εξαιρετική κάλυψη της κεφαλής η οποία είναι συνεκτική και ωραίου άσπρου χρώματος. Το φυτό σχηματίζει ψηλό λαιμό με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι μολύνσεις λόγω υγρασίας και μειωμένου αερισμού. Η ποιότητα της κεφαλής είναι άριστη και εντυπωσιακής εμφάνισης.


Arica F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Arica F1

Υβρίδιο 110-120 ημερών, για σπορές καλοκαίρι και συγκομιδή το χειμώνα (Φεβρουάριο). Το φυτό που παράγεται είναι πολύ δυνατό με εξαιρετική ποιότητα κεφαλής, άριστη κάλυψη, πάρα πολύ καλή συνεκτικότητα και άσπρο χρώμα.


Bodilis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Bodilis F1

Υβρίδιο μέτριας πρωιμότητας 110-120 ημερών. Το φυτό που παράγεται είναι αρκετά ζωηρό και η κάλυψη της λευκής κεφαλής του πολύ καλή.


Boris F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Boris F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 80-90 ημερών. Κατάλληλο για φυτεύσεις Αυγούστου - Σεπτεμβρίου. Το φυτό που παράγεται είναι πολύ δυνατό, με εξαιρετική ποιότητα κεφαλής, καλή κάλυψη, πολύ καλή συνεκτικότητα και άσπρο χρώμα.


Calvo F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Calvo F1

Υβρίδιο 130 ημερών για σπορές καλοκαίρι και συγκομιδή το χειμώνα (Φεβρουάριο). Παράγεται ένα πολύ δυνατό φυτό με εξαιρετικής ποιότητας κεφαλή, άριστη κάλυψη, πάρα πολύ καλή συνεκτικότητα και άσπρο χρώμα.


Cendis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Cendis F1

Mεσοόψιμο υβρίδιο 140-150 ημερών. Το φυτό που παράγεται είναι ζωηρό καθώς παρέχει πολύ καλή κάλυψη στην κεφαλή. Η κεφαλή είναι συνεκτική, λευκή και παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε ασθένειες.


Conero F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Conero F1

Μεσαίο υβρίδιο 85-90 ημερών, για συγκομιδή από Νοέμβριο έως και Ιανουάριο (ανάλογα την εποχή σποράς). Πλεονεκτεί έναντι άλλων ομοίων του λόγω της παραγωγικής του ικανότητας σε κακές συνθήκες (άγονα εδάφη, υψηλές αλατότητες). Είναι κατάλληλο και για ανοιξιάτικη συγκομιδή.


Freedom F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Freedom F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 75-85 ημερών), κατάλληλο για συγκομιδή νωρίς το φθινόπωρο. Οι κεφαλές που παράγονται είναι μεσαίου βάρους συνεκτικές και διατηρούνται μετά τη συγκομιδή για μεγάλο διάστημα.


Fremont F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Fremont F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 90 ημερών, πολύ μεγάλης προσαρμοστικότητας ως προς την εποχή καλλιέργειας. Οι ποιοτικές κεφαλές που παράγονται διακρίνονται για το λευκό χρώμα, τη σφιχτή υφή και τη μεγάλη συνεκτικότητα.


Hispalis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Hispalis F1

Μεσοόψιμο υβρίδιο 120 ημερών, ορθόφυλλο, ανθεκτικό στο κρύο, κατάλληλο για συγκομιδή Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Είναι πολύ εντυπωσιακό προϊόν λόγω της σταθερότητας των ημερών συγκομιδής του και της αντοχής του στο βακτήριο (Xanthomonas). Η ποιότητα της κεφαλής είναι εξαιρετική όπως και η γεύση στο φαγητό.


Kerjo F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Kerjo F1

Όψιμο υβρίδιο 170-180 ημερών, κατάλληλο για συγκομιδή στα μέσα με τέλη Μαρτίου. To φυτό που παράγεται είναι πολύ δυνατό, ανθεκτικό και οι κεφαλές είναι άριστης ποιότητας, μεγάλες, καλυπτόμενες από το πλούσιο φύλλωμα. Είναι η Ιδανική λύση για σταθερή ανοιξιάτικη παραγωγή.


Kernis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Kernis F1

Όψιμο υβρίδιο 220-240 ημερών. Είναι κατάλληλο για συγκομιδή Απριλίου-Μαΐου. Το φυτό που παράγεται είναι μέτριας ζωηρότητας και η ποιότητα της κεφαλής πολύ καλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρουσιάζει ανθεκτικότητα στις ασθένειες φυλλώματος.


Kimball F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Kimball F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 90-100 ημερών για φθινοπωρινή συγκομιδή. Το φυτό που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας, οι κεφαλές του είναι λευκές, συνεκτικές και προστατευμένες άριστα από το φύλλωμά του.


Kintore F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Kintore F1

Πρώιμο υβρίδιο 70 ημερών, με πολύ καλή ποιότητα κεφαλών για συγκομιδή μέσα καλοκαιριού έως και τέλος φθινοπώρου. Παράγει ομοιόμορφες κεφαλές βάρους μέχρι 2kg.


Lepini F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Lepini F1

Υβρίδιο 150 ημερών. Παρουσιάζει σταθερότητα στο μέγεθος, άριστο χρωματισμό και πολύ καλή ικανότητα παραμονής στο χωράφι μετά την ωρίμανση. Η κεφαλή που παράγεται είναι συνεκτική και ομοιόμορφη.


Majella F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Majella F1

Πρώιμο υβρίδιο 60 ημερών, συνιστώμενο για καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή συγκομιδή. Παρουσιάζει πολύ καλή ανάπτυξη το καλοκαίρι, διότι διατηρεί το λευκό χρώμα της κεφαλής κατά την συγκομιδή στις πολύ θερμές ημέρες το καλοκαιριού ή του φθινοπώρου.


Megha F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Megha F1

Πρώιμο υβρίδιο 60 ημερών, συνιστώμενο για καλοκαιρινή ή φθινοπωρινή συγκομιδή. Παρουσιάζει πολύ καλή ανάπτυξη το καλοκαίρι, διότι διατηρεί το λευκό χρώμα της κεφαλής κατά την συγκομιδή στις πολύ θερμές ημέρες το καλοκαιριού ή του φθινοπώρου.


Memphis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Memphis F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 85-95 ημερών. Το φυτό που παράγεται είναι ορθόφυλλο με συνεκτική κεφαλή και ανθεκτικό στις υγρασίες. Η προτεινόμενη εποχή καλλιέργειας είναι αργά το φθινόπωρο για φυτεύσεις από 15 Σεπτεμβρίου και μετά. Η συγκομιδή είναι συγκεντρωμένη μέσα σε 10-12 ημέρες.


Vulture F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Vulture F1

Όψιμο υβρίδιο 150-160 ημερών. To φυτό που παράγεται είναι ζωηρό με όρθια φύλλα κατάλληλο για συγκομιδή Μαρτίου και επίσης κατάλληλο για βιομηχανική χρήση.


Snowpride F1

Πρόκειται για όψιμο υβρίδιο κουνουπιδιού 120-140 ημερών, βάρους 2-2,5kg, με σφικτές ομοιόμορφες κεφαλές εξαιρετικά λευκού χρώματος και με υψηλή προστασία της κεφαλής από τα εσωτερικά φύλλα.Fortis F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Fortis F1

Πρώιμο υβρίδιο 65-80 ημερών, βάρους 1,5kg. Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ οι κεφαλές είναι σφιχτές ομοιόμορφες λευκού χρώματος.


Anais F1

Ποικιλία κουνουπιδιού Anais F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο 85-95 ημερών, βάρους 1,5-2,5kg. Οι κεφαλές είναι σφιχτές ομοιόμορφες λευκού χρώματος και προσφέρει καλή προστασία της κεφαλής από τα εσωτερικά φύλλα.


Magna F1

Όψιμο υβρίδιο 100-120 ημερών, βάρους 2-2,5kg, με σφικτές ομοιόμορφες κεφαλές ανοικτού λευκού χρώματος και υψηλή προστασία της κεφαλής από τα εσωτερικά φύλλα.


Bruce

Ποικιλία κουνουπιδιού Bruce

Πρώιμο υβρίδιο, 70 ημερών. Μέτρια εύρωστο φυτό, με επαρκής φυλλική κάλυψη της ανθοκεφαλής, με ομοιόμορφο μέγεθος και βάρος κεφαλών. Έχει μεγάλο ειδικό βάρος, υψηλή ποιότητα και μεγάλη συνεκτικότητα. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται Ιούλιο με μέσα Αυγούστου και η συγκομιδή Οκτώβριο με μέσα Νοεμβρίου.


Amerigo

Ποικιλία κουνουπιδιού Amerigo

Μεσοπρώιμο υβρίδιο, 85-90 ημερών. Πολύ καλή συμπεριφορά σε υψηλές θερμοκρασίες. Ανθοκεφαλή συνεκτική, ελκυστικού άσπρου χρώματος. Πολύ καλή κάλυψη της κεφαλής από τα εξωτερικά φύλλα. Εύκολο στην καλλιέργεια, ευπροσάρμοστο υβρίδιο. Φυτεύεται στο χωράφι από τον Ιούλιο έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου και συγκομίζεται από τα μέσα Οκτωβρίου έως και τα μέσα Ιανουαρίου.


Cartier

Ποικιλία κουνουπιδιού Cartier

Μεσοόψιμο υβρίδιο, 100-110 ημερών. Δυνατό, υγιές φυτό και όρθια ανάπτυξη των φύλλων, με άριστη κάλυψη από τα εξωτερικά φύλλα και ελκυστική εμφάνιση και ομοιομορφία. Οι ανθοκεφαλές συνεκτικές, άριστου άσπρου χρώματος και μεγάλου βάρους. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται από Αύγουστο έως και Σεπτέμβριο και η συγκομιδή από Νοέμβριο έως και τον Γενάρη.


Charif

Ποικιλία κουνουπιδιού Charif

Υπερόψιμο υβρίδιο, 240 ημερών, πολύ δυνατό, υγιές και εύρωστο φυτό. Μεγάλου μεγέθους και βάρους με συνεκτικές κεφαλές. Το χρώμα είναι ελκυστικά λευκό, με άριστη κάλυψη της κεφαλής από τα εξωτερικά φύλλα. Για υπερόψιμες συγκομιδές την εποχή όπου η επάρκεια κουνουπιδιών στην αγορά είναι μειωμένη και συνήθως οι τιμές του προϊόντος υψηλές. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται μέσα Αυγούστου με μέσα Σεπτεμβρίου και η συγκομιδή Μάρτιο με μέσα Απριλίου.


Lecanu

Ποικιλία κουνουπιδιού Lecanu

Πρώιμο υβρίδιο, 75-80 ημερών. Μέτρια εύρωστο φυτό με πολύ καλή φυλλική κάλυψη της ανθοκεφαλής και με κεφαλή ελκυστικού άσπρου χρώματος. Συνεκτική και ομοιόμορφη με πολύ μεγάλο ειδικό βάρος. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται μέσα Ιουλίου με Αυγούστο και η συγκομιδή Οκτώβριο με μέσα Δεκεμβρίου.


Ortel

Ποικιλία κουνουπιδιού Ortel

Μεσοόψιμο υβρίδιο, 140-150 ημερών. Το φυτό είναι δυνατό, εύρωστο και η ανθοκεφαλή συνεκτική, μεγάλου μεγέθους. Παρατηρείται πολύ καλή κάλυψη της κεφαλής από τα εξωτερικά φύλλα και μεγάλη διατηρησιμότητα στον αγρό. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται Αύγουστο και Σεπτέμβριο και η συγκομιδή Δεκέμβριο με Ιανουάριο.


Pamyros

Ποικιλία κουνουπιδιού Pamyros

Όψιμο υβρίδιο, 140 - 160 ημερών. Δυνατό, υγιές και εύρωστο φυτό με άριστη κάλυψη της κεφαλής από τα εξωτερικά φύλλα. Η ανθοκεφαλή μεγάλου ειδικού βάρους και ελκυστικού λευκού χρώματος με μοναδική ποιότητα και ομοιομορφία, με πολύ καλή συμπεριφορά στο κρύο. Ιδανική επιλογή και για εξαγωγές. Η φύτευση στο χωράφι γίνεται Αύγουστο και Σεπτέμβριο και η συγκομιδή Φεβρουάριο με μέσα Μαρτίου.