Ποικιλίες πεπονιάς

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Delsol F1

Ποικιλία πεπονιάς Delsol F1

Υπερπρώιμο πεπόνι τύπου Galia, 45 ημερών μετά την άνθηση πολυπαραγωγικό και με πολύ καλό δέσιμο. Το βάρος του καρπού είναι περίπου 0,8-1,3 Kg και έχει πολύ γλυκιά σάρκα με Brix 13-14. Είναι κατάλληλο για τη θερμοκηπιακή υποστηλωμένη καλλιέργεια. Είναι πολύ ανθεκτικό στο φουζάριο. Αποτελεί το ιδανικό υβρίδιο για εξαγωγή.

Exalto F1

Ποικιλία πεπονιάς Exalto F1

Υπερπρώιμο πεπόνι τύπου Cantaloupe ή Ιταλικού τύπου. Πολύ παραγωγικό με ομοιόμορφους καρπούς, και βάρος καρπού 1,3-1,5 Kg. Η γκριζοπράσινη επιδερμίδα του, γυρίζει σε χρυσαφί χρώμα στην πλήρη ωρίμανση και η σάρκα του πορτοκαλί. Είναι κατάλληλο για καλλιέργεια υπό κάλυψη, ή σε θερμοκήπιο ή και υπαίθρια, έχει πολύ καλή διατηρησιμότητα και είναι κατάλληλο για εξαγωγές. Πολύ ανθεκτικό στο φουζάριο

Galia F1

Ποικιλία πεπονιάς Galia F1

Μεσοπρώιμο υβρίδιο, κατάλληλο και για καλλιέργεια υπό κάλυψη. Δίνει καρπούς ομοιόμορφους, στρογγυλούς, δικτυωτούς, χρώματος φλοιού κίτρινου με χρώμα σάρκας ανοιχτό πράσινο, με βάρος 1,5-2,5 Kg. Ανθεκτικό στο φουζάριο και ωΐδιο.

Green star F1

Ποικιλία πεπονιάς Green star F1

Υβρίδιο τύπου galia με πρασινωπή σάρκα και μεγάλη προσαρμοστικότητα. Πολύ πρώιμο με απόλυτα στρογγυλό καρπό, πολύ μεγάλη παραγωγή, ζωηρό φυτό με καρπό βάρους 1,5 kg πολύ γλυκό και αρωματικό.

Imperial F1

Ποικιλία πεπονιάς Imperial F1

Μεσοόψιμο υβρίδιο, τύπου Galia με σφαιρικό καρπό που φτάνει το βάρος των 2,5 Kg. Το χρώμα του εσωτερικά είναι ανοιχτό πράσινο με πολύ καλή γεύση και καλή παραμονή στο χωράφι μετά την ωρίμανση.

Mziraa F1

Ποικιλία πεπονιάς Mziraa F1

Όψιμο υβρίδιο. Το φυτό που παράγεται είναι ζωηρό με πολύ καλή φυλλική κάλυψη και πολύ παραγωγικό. Ο καρπός είναι σχήματος οβάλ, με καλή δικτύωση, βάρους 2,5Kg με πολύ καλή πορτοκαλί σάρκα και γλυκιά γεύση.

Amarilo rugoso

Ποικιλία πεπονιάς Amarilo rugoso

Μεσοόψιμη ποικιλία τύπου Άργους, μεγάλης μετασυλλεκτικής διατηρησιμότητας. Δίνει καρπούς σχήματος οβάλ, λείους με ραβδώσεις και βάρους 2-3Kg. Το χρώμα του φλοιού είναι ανοικτό κίτρινο, ενώ της σάρκας ανοιχτό πράσινο.

Ananas

Ποικιλία πεπονιάς Ananas

Όψιμη ποικιλία, που δίνει καρπούς δικτυωτούς, σχήματος οβάλ με βάρος 1,8-2,2kg. Το χρώμα του φλοιού είναι κίτρινο, ενώ της σάρκας κίτρινο-πορτοκαλί. Kατάλληλο για μεταφορές.

Hale's best

Ποικιλία πεπονιάς Hale's best

Μεσοόψιμη ποικιλία, που δίνει καρπούς με έντονη δικτύωση και σχήμα στρογγυλό προς ωοειδές, βάρους 2-2,5 Kg. Το χρώμα του φλοιού είναι κιτρινωπό, ενώ της σάρκας βαθύ πορτοκαλί. Ανθεκτική στο ωίδιο.

Honey drew

Ποικιλία πεπονιάς Honey drew

Μεσοπρώιμη ποικιλία τοπικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Δίνει καρπούς στρογγυλούς λείους, βάρους 1,5-2,5 Kg. Το χρώμα του φλοιού είναι κιτρινωπό, ενώ της σάρκας ανοιχτό πράσινο.

Midistar F1

Ποικιλία πεπονιάς Midistar F1

Υβρίδιο πεπονιού τύπου Galia για υπαίθρια καλλιέργεια. Κατάλληλο και για το θερμοκήπιο. Το χρώμα είναι ελκυστικό κίτρινο και με πολύ άρωμα. Ανοικτοπράσινο χρώμα σάρκας και γλυκιά γεύση, το δικτύωμα καλό, ενώ το βάρος υπολογίζεται στα 2-2,5kg. Υψηλή και συνεχής παραγωγή με το υβρίδιο αυτό.

Zebra F1

Ποικιλία πεπονιάς Zebra F1

Υβρίδιο πεπονιού τύπου Galia μέτριας πρωιμότητας για υπαίθρια καλλιέργεια. Ελκυστικό κίτρινο χρώμα και άρωμα. Ανοικτοπράσινο χρώμα σάρκας και γλυκιά γεύση με πολύ καλό δικτύωμα και μικρή εσωτερική κοιλότητα σπόρων. Το βάρος κυμαίνεται από 1,8-2,5kg. Υψηλή παραγωγή.

Korfina F1

Ποικιλία πεπονιάς Korfina F1

Υβρίδιο πεπονιού «τύπου Galia». Το φυτό παρουσιάζεται εύρωστο με πρώιμη παραγωγή. Οι καρποί στρογγυλοί βάρους 1–2 kg, ο φλοιός χρώματος κίτρινου με μέτριο πυκνό δίχτυ και η σάρκα είναι χρώματος ανοιχτοπράσινου με μικρή κοιλότητα. Άριστη γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα και με πολύ καλή συμπεριφορά στις μεταφορές. Το υβρίδιο αυτό παρουσιάζει πολύ καλή ανοχή σε ασθένειες εδάφους (φουζάριο και βερτισιλλίωση) και ωΐδιο.

[1],[2]

Βιβλιογραφία

  1. Ποικιλίες πεπονιάς
  2. Ποικιλίες πεπονιάς2