Ρώσικη φυλή

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Κουνέλι Ρωσικής φυλής

Προέλευση: Η χώρα προέλευσης της φυλής αυτής είναι η Αγγλία. Μορφολογικά χαρακτηριστικά: Το σώμα του γενικά είναι κοντό και στρογγυλοποιημένο, ιδιαίτερα της Γαλλικής προέλευσης, ενώ το αντίστοιχο Αγγλικό είναι πιο επιμηκυμένο. Είναι ένα νευρικό, ευκίνητο κουνέλι του οποίου τα χαρακτηριστικά παρουσιάζονται αναλυτικότερα ως εξής: κεφάλι κοντό, ευρύ και πλατύ, αυτιά κοντά, όρθια και καλά στερεωμένα, μάτια ζωηρά με ανοιχτό κόκκινο χρωματισμό ίριδας, που σε ορισμένες περιπτώσεις φέρει κηλίδες χρωστικής, στοιχείο που αποδεικνύει ότι υπέστη μερικό αλφισμό. Τράχηλος κοντός, χωρίς λαμυρίδα και στα δύο φύλα. Θώρακας ευρύς, με καλή μυϊκή κάλυψη. Παρουσιάζει ισχυρή μυϊκή κάλυψη, τόσο στην οσφύ όσο και στους γλουτούς και τους μηρούς.

Χρωματισμός: Ο βασικός χρωματισμός του σώματος είναι λευκός, ενώ το ακρορρίνιο μέχρι το ύψος των ματιών, τα αυτιά, τα άκρα μέχρι το ύψος του ταρσού και η ουρά είναι μαύρα, δηλαδή παρουσιάζουν έναν ακρομελανισμό λόγω του μερικού αλφισμού. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και λεπτό σαν μετάξι.

Αποδόσεις: Το Σ.Β. του ενήλικου κουνελιού κυμαίνεται από 2-2,8Kg με ιδανικά τα 2,4Kg για το αρσενικό και τα 2,6Kg για το θηλυκό. Είναι ένα γόνιμο κουνέλι με πρώιμη γενετήσια ωριμότητα και υψηλή πολυδυμία και για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται ευρέως σε διπλή διασταύρωση με κουνέλια μέσου Σ.Β.