Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ασθένεια βίκου Σκωρίαση"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η σκωρίαση είναι μία [[ασθένειες βίκου |ασθένεια]] του βίκου που προκαλείται από τον μύκητα Uromyces fabae. Στα φύλλα και στους βλαστούς σχηματίζονται καστανόχρωμα φακίδια τα οποία αργότερα ελευθερώνουν τα σπόρια του [[μύκητες |μύκητα]].
+
Η [[σκωρίαση]] είναι μία [[ασθένειες βίκου |ασθένεια]] του βίκου που προκαλείται από τον μύκητα Uromyces fabae. Στα φύλλα και στους βλαστούς σχηματίζονται καστανόχρωμα φακίδια τα οποία αργότερα ελευθερώνουν τα σπόρια του [[μύκητες |μύκητα]].
  
 
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ασθένειας (όπως και για όλες τις ασθένειες του βίκου) είναι η χρησιμοποίηση ανθεκτικών [[ποικιλίες βίκου |ποικιλιών]] και [[αμειψισπορά |αμειψοσποράς]]. Η χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων είναι οικονομικά ασύμφορη.
 
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ασθένειας (όπως και για όλες τις ασθένειες του βίκου) είναι η χρησιμοποίηση ανθεκτικών [[ποικιλίες βίκου |ποικιλιών]] και [[αμειψισπορά |αμειψοσποράς]]. Η χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων είναι οικονομικά ασύμφορη.
 +
 +
Από σκωρίαση προσβάλλονται και άλλες καλλιέργειες όπως το [[τριφύλλι φυτό |τριφύλλι]], η [[αμυγδαλιά]], ο [[ηλίανθος φυτό |ηλίανθος]], η [[κουκιά]], η [[κρεμμύδι φυτό |κρεμμυδιά]], το [[κριθάρι φυτό |κριθάρι]], η [[λεύκα φυτό |λεύκα]] και πολλά άλλα.
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]

Αναθεώρηση της 12:56, 10 Οκτωβρίου 2013

Η σκωρίαση είναι μία ασθένεια του βίκου που προκαλείται από τον μύκητα Uromyces fabae. Στα φύλλα και στους βλαστούς σχηματίζονται καστανόχρωμα φακίδια τα οποία αργότερα ελευθερώνουν τα σπόρια του μύκητα.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ασθένειας (όπως και για όλες τις ασθένειες του βίκου) είναι η χρησιμοποίηση ανθεκτικών ποικιλιών και αμειψοσποράς. Η χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων είναι οικονομικά ασύμφορη.

Από σκωρίαση προσβάλλονται και άλλες καλλιέργειες όπως το τριφύλλι, η αμυγδαλιά, ο ηλίανθος, η κουκιά, η κρεμμυδιά, το κριθάρι, η λεύκα και πολλά άλλα.