Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 12:18, 3 Ιανουαρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας (ιδιαίτερα της θερμοκρασίας). Για να ωριμάσουν τα καρπούζια χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα πεπόνια, η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.