Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αλέξανδρος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
+
Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  
 
*Ύψος: 80-85 εκ.
 
*Ύψος: 80-85 εκ.
Γραμμή 15: Γραμμή 15:
 
*Αδέλφωμα: Μέτριο
 
*Αδέλφωμα: Μέτριο
  
*Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
+
*Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Πολύ ανθεκτική
  
 
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
 
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική

Αναθεώρηση της 13:16, 24 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 80-85 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση

μήκος/πλάτος 3,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  • Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
  • Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 24-25%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)