Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αλέξανδρος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
(5 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
 +
Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  
Ύψος: 80-85 εκ.
+
*Ύψος: 80-85 εκ.
  
Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενη
+
*Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
διακλαδισμένη
+
  
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη
+
*Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση
ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση
+
 
μήκος/πλάτος 3,1)
 
μήκος/πλάτος 3,1)
  
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
   
 
   
Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος
+
*Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
140 ημέρες)
+
  
Αδέλφωμα: Μέτριο
+
*Αδέλφωμα: Μέτριο
  
Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
+
*Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Πολύ ανθεκτική
  
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια
+
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
ανθεκτική
+
  
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
+
*Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]]
  
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
+
*Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική
  
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
+
*Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική
  
Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.  
+
*Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.  
  
 
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
  
Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
+
*Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
+
*Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
+
*Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  
Αμυλόζη: 24-25%
+
*Αμυλόζη: 24-25%
  
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για
+
*Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
+
  
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]
Γραμμή 47: Γραμμή 43:
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 80-85 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση

μήκος/πλάτος 3,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 24-25%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)