Ποικιλία Δήμητρα

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Δήμητρα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 87-92 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.

Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 18-19%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)