Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη Π...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη [[Σπορά καρπουζιάς θερμοκηπίου|σπορά]], ανάλογα με τη [[Ποικιλίες καρπουζιάς|ποικιλία]] και τις συνθήκες [[Καλλιέργεια καρπουζιάς|καλλιέργειας]] (ιδιαίτερα της [[Κλιματικές συνθήκες καρπουζιάς|θερμοκρασίας]]). Για να [[Ωρίμανση καρπουζιού θερμοκηπίου|ωριμάσουν]] τα [[Καρπούζι θερμοκηπίου|καρπούζια]] χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα [[Πεπόνι θερμοκηπίου|πεπόνια]], η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.  
+
Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη [[Σπορά καρπουζιάς θερμοκηπίου|σπορά]], ανάλογα με τη [[Ποικιλίες καρπουζιάς|ποικιλία]] και τις συνθήκες [[Καλλιέργεια καρπουζιάς|καλλιέργειας]] (ιδιαίτερα της [[Κλιματικές συνθήκες καρπουζιάς|θερμοκρασίας]]). Για να [[Ωρίμανση καρπουζιού θερμοκηπίου|ωριμάσουν]] τα [[Καρπούζι |καρπούζια]] χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα [[Πεπόνι θερμοκηπίου|πεπόνια]], η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.  
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια καρπουζιάς| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια καρπουζιάς| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Αναθεώρηση της 13:07, 18 Ιουλίου 2016

Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας (ιδιαίτερα της θερμοκρασίας). Για να ωριμάσουν τα καρπούζια χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα πεπόνια, η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.